Gulášování

Lidová akcička pro milovníky jídla, obvzláště GULÁŠE. Jde o soutěž amatérských týmů ve vaření této oblíbené pochutiny. Celodenní program na Starém kluzišti zahrnující nejen vaření, ale i pivní soutěže pro dospělé, zábavu pro děti a živou hudbu k tanci i poslechu. Chuť nejlepšího guláše hodnotí lokální odborná porota složená z místních odborníků jako jsou kuchařka ze školní jídelny, mistrkuchař v důchodu, pivovarský sládek, dietář a brdský gurmán s vytříbeným jazýčkem. 

Soutěžit může každý, koho baví vařit a chce se podělit o své kuchařské umění.

Březnické Gulášování 2022

gulase.jpg
REGISTRACE TÝMŮ

Pravidla i info k účasti:

  1. Zaregistruj svůj tým výše přes formulář nebo na 606 115 251. Přihlašuj se nejpozději do 31.5.2022. Několik dní před akcí proběhne ještě schůzka s přihlášenými týmy, kde probereme podrobnosti. O termínu schůze budeme včas informovat.
     

  2. K vaření na místě je nutné, aby si tvůj tým zajistil nejlépe brutar, nebo nějakou jinou vhodnou nádobu na vaření. Dřevo poskytneme my. Dále tvému týmu poskytneme stůl. Bylo by vhodné, aby si tvůj tým zajistil stánek 3x3m nebo velký slunečník. Hodí se do deště i jako ochrana před sluncem. Kuchařské náčiní si doneste také vlastní.
     

  3. Jaký guláš uvaříš, záleží jen na tobě (vepřový, hovězí, veganský, zvěřinový..). Návštěvníci si zakoupí u vstupu libovolné množství degustačních žetonů a po předložení této "stravenky" obdrží od tvého týmu degustační porci. Každý tým poté žetony vybrané od strávníků odevzdá nám pořadatelům a dostane za ně finanční náhradu ve výši 20Kč/žeton (tato částka by ti měla sloužit na pokrytí výdajů týmu za materiál na guláš maso, cibule, koření, pečivo atd.)
     

  4. Je nutné, aby tvůj tým uvařil cca 300 degustačních porcí (předpokládáme, že lidé budou ochutnávat u každého stánku a každý by měl dostat porci cca 30 gramů ). Doporučujeme nakoupit 10 kg masa. Od masa si schovej účtenku o nákupu, aby bylo jasné odkud maso pochází.
     

  5. Misky a lžíce zajišťujeme my (tj.dostaneš od nás na místě). 
     

  6. Vše se vaří na místě, cibuli si můžete nakrájet den předem.
     

  7. Start vaření je ve 13.30 hod. Mezitím co budou týmy vařit, proběhne na kluzišti program pro děti a dospělé, jehož součástí budou také pivní soutěže a každý gulášový tým do nich může nominovat jednoho zástupce.
     

  8.  Konec vaření nejdéle v 17 hod.
     

  9. Nejlepší guláše vyhodnotí sami diváci a také odborná porota složená z místních gurmánů.
    Nezapomeň, že tvůj tým by měl zaujmout nejen kulinářským uměním, ale taky originalitou projevu – tj. vítány jsou vtipné názvy gulášů i týmů , zajímavé oblečky či zástěrky, výzdoba stánku atd.
    Vyvařit si můžete zajímavé ceny, ale o to přece nejde. Nejlepší na tom všem bude vzájemné setkání, jedinečné zážitky, sobotní pohodička a dobré jídlo…